Terug

Onze 5G’s van Mobile World Congress

Eind februari is traditioneel het moment van het Mobile World Congress. Willemijn en ik reisden vorige week samen met onze Belgische collega’s Elke en Simon naar het zonnige Barcelona. Zoals elk jaar staat de conferentie in het teken van de nieuwste ontwikkelingen in telecom land: van de nieuwste gadgets tot de meest innovatieve mobiele toepassingen. Het belangrijkste thema voor veel partijen was 5G. Samengevat; 5G is voornamelijk van belang voor de industrie en het mogelijk maken van de Internet of Things. Ik kan nu uiteraard uitgebreid verslag doen van de interessante toepassingen die we op het gebied van 5G hebben gezien, maar in deze  kies ik ervoor om te laten zien wat ons nu opviel tijdens MWC. En om het 5G thema door te trekken, hierbij onze 5G’s:

 

Gave klanten

De belangrijkste reden dat wij ieder jaar aanwezig zijn, zijn natuurlijk onze gave klanten. Hieronder een impressie hoe zij erbij stonden.

Gafe klanten collage

Gezellige mensen

Natuurlijk is een event als MWC de perfecte gelegenheid om te netwerken. Traditiegetrouw organiseerden we een borrel op zondagavond, waar we een groot deel van de Nederlandse media hebben verwelkomd. En natuurlijk is er tussen de bedrijven door gelegenheid om bij te kletsen met bekenden uit de business.

Gezellige mensen collage

Gadgets & Gear

Hier kan ik kort over zijn. Naast smartphones, hebben we ontzettend veel andere gave gadgets en gear gezien op de beurs. VR, robots en connected cars; zelfs de grote autofabrikanten hadden een stand waar ze deze nieuwste trend lieten zien. Hieronder een kleine selectie.

Gadgets collage

Glazen bol

Wat er mogelijk is dankzij 5G wordt steeds helderder. Wat voorgaande jaren nog ideeën op papier waren, komt nu steeds meer in de praktijk. De zelfrijdende auto, robotisering in de industrie en de connected aardappel zijn al werkelijkheid. Binnen nu en drie jaar is opereren op afstand hoogstwaarschijnlijk ook mogelijk.

Glazenbol collage

Grijze pakken

Last but not least. Hoe sexy de toepassingen ook zijn, hoe sexloos grijs de bezoekers van de beurs eruit zien. Duizenden mannen én vrouwen lopen kleurloos door de gangen van de Fira. Daarom op nummer 5… Mobile World Congress is een wereld van grijze pakken.

Grijze pakken collage

Share this:

>
Volgende blog There’s is no such thing as a free lunch