Terug

Ga Samen Met Cupido Op De Knieen

Cupido

Valentijnsdag, de dag van de romantische liefde, is aangebroken. Ben jij al naar de bloemist gesneld om een mooie bos bloemen voor je geliefde te halen? Wanneer je dat boeket geeft, wat zeg je dan tegen je geliefde? Hoe luidt jouw openingszin? Die vraag komt me bekend voor. Die stel ik me alscontent creator regelmatig. Maar dan in dienst van onze klanten.
Met liefde voor het vak en zoekend naar een prikkelende boodschap viel het mij op dat er overlap is, in het maken van een goede openingszin en kop voor een artikel. Cupido heeft het vandaag al erg druk met het vervullen van romantische wensen, daarom helpen wij een handje voor het maken van een goede eerste indruk.

Wat je zegt is superbelangrijk. Maar hóé je bijvoorbeeld die bos bloemen aan je geliefde geeft laat ook veel zien van je intenties. Bedenk dan goed hoe je wil overkomen: welke kleding trek je aan? Hoe en met welke boodschap spreek je de ander aan en wat wil je ermee bereiken? Als dat duidelijk is, maak je de kans op succes groter. Die date mondt misschien uit in een huwelijk en die leuke avond stappen krijgt wellicht een spannend vervolg.

‘Ken ik jou niet ergens van?’ ‘Néééééé!’
De eerste indruk maak je maar één keer, dus jouw openingszin moet direct de ander aanspreken en prikkelen. ‘Kom je hier vaker?’, of ‘Ken ik jou niet ergens van?’ zijn zo afgezaagd dat je nu toch echt met iets unieks moet komen. Met de volgende punten leg je basis tot die goede openingszin (die kun je ook voor je marketingmix inzetten):

  • Duidelijk: zorg dat de ander weet wat jij bedoelt
  • Kort: wees niet langdradig, get to the point
  • Prikkelend: wek emotie op bij de ander, de ander moet zich aangesproken voelen
  • Gericht op de doelgroep: richt je verhaal op de interesses van de ander
  • Actief: de ander wil iets doen na het lezen van de kop of het horen van de openingszin

Met deze handvatten maak je vast en zeker een goede openingszin. Zo ga je vandaag voor je geliefde op de knieën en maandag voor je klant. Succes en sla die klant of leuke persoon aan de haak! Fijne Valentijnsdag!

Share this:

>
Volgende blog Herwin het vertrouwen van je klant