Stichting van wal naar schip steunt kinderen van minimagezinnen. Help je mee?

Stichting van wal naar schip

Geen enkel kind zou iets tekort moeten komen door financiële problemen in een gezin of hierdoor sociaal worden buitengesloten. Helaas is de praktijk anders en leven we in een maatschappij waarin het verschil tussen arm en rijk steeds groter wordt.

 

Stichting van wal naar schip 

Annerieke Kamphuis is met mede-oprichter Richard van Nessen Stichting van wal naar schip gestart. Deze stichting helpt kinderen van minimagezinnen in Wageningen met spullen voor de belangrijke momenten in het jaar zodat ze letterlijk niet aan wal blijven staan. Denk hierbij aan verjaardags- en sinterklaascadeautjes maar ook schoolspullen zoals een agenda en schriften, een zomervakantiecadeautje zoals een dagje uit of zwembadkaartjes. De stichting wordt bekostigd uit de winst van de bedrijven van beide oprichters.

Annerieke over het initiatief: “Elkaar helpen en naar elkaar omkijken is niet vanzelfsprekend in onze maatschappij die steeds egoïstischer en individualistischer wordt. Armoede is geen keuze en wat wel duidelijk wordt met het helpen van de gezinnen is dat je door pech of de plek waar je bent geboren onder de armoedegrens kunt belanden. Als je wat meer financieel geluk hebt in het leven, zou delen niet zo moeilijk moeten zijn, maar het tegenstrijdige is dat juist de mensen die wij helpen en eigenlijk niks hebben zelfs nog hun laatste euro weggeven en solidair zijn met degenen die het ook moeilijk hebben. Met de stichting willen we meer nadruk leggen op de empathische kant van de samenleving want een gezonde maatschappij is een maatschappij waarin we naar elkaar omkijken. Zo kunnen we ook een brug slaan tussen het bedrijfsleven en de maatschappij. ”

Logo

 

Gevolgen kinderarmoede

Volgens het SCP groeit in Nederland 1 op de 12 kinderen op in armoede en kan daardoor niet meedoen met leeftijdsgenootjes. Dit heeft enorme gevolgen voor hun zelfvertrouwen, het gevoel van eigenwaarde en dus voor hun toekomst. Volgens de laatste voorspellingen van het CPB leeft volgend jaar zelfs 1 op de 10 kinderen in ons land onder de armoedegrens.

 

Missie

De missie van de stichting is het welbevinden van kinderen uit minimagezinnen te bevorderen, ze het gevoel te geven dat ze erbij horen, onbezorgder kind kunnen zijn en mee te kunnen doen met leeftijdsgenootjes. De stichting draagt zo bij aan saamhorigheid van de gezinnen door ze te ontlasten bij feestelijke gebeurtenissen die niet voor ieder gezin vanzelfsprekend zijn om met cadeautjes te vieren.

 

Helpen

Zoals aangegeven wordt de stichting bekostigd door de twee oprichters. Wil je ook helpen? Dat kan door te doneren op rekeningnummer NL27ABNA0106550306 t.n.v. Stichting van wal naar schip. Of wil je zelf zo’n initiatief starten en heb je vragen over hoe je dat doet? Neem dan contact met ons op via contact@vanwalnaarschip.nl.

Banner

Cases in the spotlight

Tado

Inspelen op actualiteit om relevantie te verhogen

Innr

Introductie bij een breed publiek en bouwen aan mediarelaties

VMware

Cross Cloud

VMware

Introductie Erik de Geus