Terug

Video vForum Online 2020 – VMware

Paul Maris

In verband met de coronacrisis die vanaf begin 2020 de hele wereld in de ban houdt, besluiten veel organisaties om hun fysieke events te digitaliseren naar online events. Omdat bijeenkomsten met meerdere mensen momenteel niet meer mogelijk zijn, besloot onze klant VMware om zijn vForum events in heel EMEA te veranderen in vForum Online. Vier interactieve deep dive sessies voor klanten, partners en verder iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwste technologie op het gebied van datacenters, applicatie-ontwikkeling en cybersecurity.

Challenge

VMware vroeg Whizpr een campagne te ontwikkelen om het nieuwe vForum Online-event onder de aandacht te brengen van de doelgroep in de Benelux met een duidelijk call to action om zich daar ook voor te registreren. We ontwikkelden daarvoor een campagne waarin we geschreven content integreerden met banners bij enkele mediapartners, social advertising en… video!

Solution

Omdat fysiek contact met klanten en partners momenteel vrijwel onmogelijk is, adviseerden wij VMware een video op te nemen waarin de Regional Director Benelux en de Channel Director Benelux klanten en partners oproepen zich te registeren voor het event. Een persoonlijke boodschap door vertrouwde mensen. Deze video diende als belangrijke asset in de paid LinkedIn- en YouTube-campagne die geïnteresseerden leidde naar het VMware-blog en uiteindelijk de registratiepagina.

Whizpr werkt voor dergelijke video shoots samen met een professionele video producer die samen met ons de setting en het script heeft ontwikkeld.

Benefit

Naast de inzet binnen de paid campagne op diverse social kanalen is de video intensief gedeeld door VMware-medewerkers als onderdeel van het employee ambassadors-programma wat veel traffic richting het VMware-blog heeft opgeleverd. Maar misschien nog belangrijker zijn de enthousiaste reacties van onze klant over de professionele en creatieve aanpak die wij voor deze campagne hebben ontwikkeld. Video is een krachtig middel om een boodschap over te brengen, zeker wanneer het is ingebed in een geïntegreerd verhaal met geschreven content en bannering op relevante media.

Wil jij meer weten over hoe wij professionele video succesvol en effectief kunnen inzetten voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen verkennen.

Share this:

>
Volgende blog Beginnen met een nieuwe baan op afstand, hoe gaat dat?