DEMO VAN EDUCATIEF PLATFORM ENGAGE VOOR EDUBLOGGERS

HTC Vive wilde graag dat de educatieve toepassingen van virtual reality in het onderwijs meer bekendheid zouden krijgen en benadrukken welke rol VR in kan nemen in het curriculum.

Wij hebben geadviseerd om een demodag te organiseren voor een groep influencers op het gebied van onderwijs, de Edubloggers. Deze groep bestaat uit docenten, professoren, bloggers en leden van ICT-onderwijsorganisatie SURF.

Whizpr heeft binnen haar netwerk van influencers een selectie gemaakt van de meest populaire en invloedrijke Edubloggers. Vervolgens hebben wij hen benaderd om het idee toe te lichten en interesse te peilen om ze uiteindelijk uit te nodigen voor de demodag.

Binnen de gelederen van HTC Vive zijn we op zoek gegaan naar de persoon die het meeste kon vertellen over de educatieve toepassingen van de HTC Vive en dat is Graham Breen geworden, programmamanager Virtual Reality. Wij hebben hem uitgenodigd om een presentatie te geven en de groepsdiscussie te leiden.

Toen het eenmaal zover was, hebben wij de ontvangst en lunch verzorgd en de demo’s begeleid. Tot slot hebben wij – in samenwerking met HTC Nederland – de goodie bags verzorgd.

De demodag bestond uit:

  • presentatie over Vive en een aantal educatieve programma’s, zoals Lifeliqe en YouVR
  • Groepsdiscussie over de toekomst van VR in het onderwijs
  • Demonstratie waarbij elke aanwezige zelf het platform Engage mocht testen

ALLE AANWEZIGEN WAREN UNANIEM ENTHOUSIAST OVER DE VIVE IN HET ONDERWIJS

“Ik kon me er in de eerste instantie niet zoveel bij voorstellen, maar tijdens de demo werd de kracht van het Engage platform mij meer dan duidelijk”

Pieter van Rooij - blogger bij iXperium

Heb jij ook een te gek product of dienst die meer relevante aandacht verdient? We denken graag met je mee!

>
Volgende case Logitech G – New York Pizza